Alice in Wonderland meets Fierljeppen
Door: Aletta
Blijf op de hoogte en volg Aletta
26 September 2010 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Dit weekend was wel een van de hoogtepunten, vandaar dat het weer eens tijd is voor een blog. Allereerst heb ik op zaterdag de hele dag op school moeten werken.
Lang leve Vietnam; de bewaker wist niet dat wij kwamen en had ‘toestemming’ van zijn baas nodig om de airco aan te zetten. Via een bestuurslid en hun chauffeur wisten we de man over te halen zijn baas te bellen en ging drie kwartier later –thank goodness– eindelijk de airco aan. Helaas was de koelte van korte duur, om een uur of drie ‘s middags ging het systeem automatisch uit en bleek het onmogelijk te zijn om het weer aan te zetten… Ik klaag niet snel over hitte, maar dit was echt niet lekker, haha.
Ach, volgende keer beter!
De kinderen hadden opdracht gekregen de foto van hun favoriete Nederlandse sporter mee te nemen naar de cultuurdag, waarna we een verkiezing hielden. De gelukkige (en verrassende) winnaar was Anky van Grunsven, zij won met ruime afstand (met maar liefst negen stemmen) van andere ‘sterren’ als Wesley Sneijder (citaat van een kind: “oh, ik dacht dat ‘ie Westie heette”), Johan Cruijff en Jaco de Groot (een fierljepper en blijkbaar een vriend van mijn broer, haha; zie YouTube). Al met al best een geslaagde dag.
Vandaag vierden we Lydia’s verjaardag en zijn we wezen brunchen in het Intercontinental Hotel, een van de betere vijf sterren hotels hier in de stad. Ontzettend lekker eten (sushi, mjam mjam) en erg uitgebreid. Heb zelfs oesters een tweede kans gegeven.
Daarna zijn we wezen lasergamen in een achteraf buurtje vlakbij de luchthaven, waar een gamersparadijsje bleek te zijn. Toen we met vijf blanke meiden binnen stapten hadden we zoiets van: ‘waar zijn we terecht gekomen!?’ We zagen veel tuinstoelen, blauwe TL buizen, videoschermen en tientallen Vietnamese tienerhoofden onze kant op draaien: “heeeeeellllllloooooo!”.
Dit alles hebben we getrotseerd en wat bleek?! We hadden de gehele lasergame verdieping voor ons alleen. En dat voor twee dollar per person :D
Nee, dan de plek waar we daarna terecht kwamen voor een drankje! Dit was een heus sprookjescafe, waarin we ons net Alice voelden die Wonderland binnenstapte. Compleet met vogeltjes, nepbomen, tien matrassen op elkaar gestapeld (prinses op de erwt!), veel kneuterigheid en ABBA muziek; absoluut een van de leukste, door buitenlanders onontdekte, plekjes in de stad!
En nee, het is dus niet alleen maar feest hier, er staat weer een drukke week op me te wachten, waarin sowieso iets leuks en iets minder leuks staat te gebeuren.
Het goede nieuws is dat Ingeborg en Sjoerd-Ouwe Vietnam komen verblijden met hun bezoek :D. Het slechte nieuws is dat mijn goede vrienden Anneleen en Philippe voorgoed vertrekken uit Vietnam naar Maleisie :(. Wat zal ik hen missen… Bah, ik begin een hekel te krijgen aan afscheid nemen.
26 September 2010 - 17:23
Mineke:
haha, die 10 matrassen, echt geniaal! Leuk die 'onontdekte' plekjes die jullie in de stad vinden!
X -
26 September 2010 - 17:24
Nina:
Leuke foto's!!! -
26 September 2010 - 18:36
Inge:
Haha super dat Alice plekje :) Die serveerster heeft ook echt zo'n bijpasssend schort aan :D!
Xx -
27 September 2010 - 07:09
Nan:
Hai Aletta!
Bedankt voor het ontvangen van mijn vrienden. Ja, ook dat nog, tussen de bedrijven door! Ze vonden het leuk en informatief. Thanx,
groetjes, Nan.