Wat een rust! - Reisverslag uit Malakka, Maleisië van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu Wat een rust! - Reisverslag uit Malakka, Maleisië van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu

Wat een rust!

Door: Aletta

Blijf op de hoogte en volg Aletta

14 Oktober 2008 | Maleisië, Malakka

Na een korte vlucht ben ik veilig aangekomen in Maleisie!
Met maar 9 KG in de koffer heb ik nog nooit zo licht gereisd!
Ook mijn laptop heb ik thuisgelaten, met als gevolg dat ik me nu echt afhankelijk van de wereld om me heen voel!
Foto's uploaden lukt ook nog niet helemaal, maar hopelijk komen die z.s.m.

Toen ik 's avonds eenmaal in Kuala Lumpur op de airport stond, bedacht ik me dat ik wel een enorme muts ben, dat ik geen enkel hotel o.i.d. besproken had! Want waar moest ik in hemelsnaam naartoe?

Gelukkig was de taxiservice een uitkomst en werd ik voor niet al teveel geld bij een willekeurig hotel in de stad afgezet (waarschijnlijk een neef, vriend of vage kennis van de chauffeur, maar dat maakt niet uit) en zo belandde ik in de meest crappy hotelkamer van de stad (heb ik het weer gefikst, hoe doe ik dat toch?!).

Wat me direct opviel hier overigens was dat het verkeer zo rustig is. De wegen zijn uitstekend, iedereen rijdt netjes achter elkaar aan en stopt voor het rode stoplicht. Wat een verademing!

Pas op de tweede dag kon ik zien in welke omgeving ik gedropt was en bleek dat nou net 200 meter van de grootste shopping mall van Azie te zijn! Deze shoppingmall heeft ongeveer 13 etages met winkels, een bowlingbaan, een bioscoop en een heus pretpark inclusief rollercoaster! Natuurlijk had ik ooit wel eens hiervan gehoord, maar het is toch wel erg leuk om het met eigen ogen te zien! :)
3x raden wat ik die dag gedaan heb?!

Oh ja, ik ben ook nog naar de IKEA geweest, even wat spulletjes voor in huis gekocht (dit was 1 van de redenen dat ik met maar 9 KG hierheen kwam overigens ;) )

Vanmorgen vroeg ben ik op de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur geweest. Duizelingwekkend snel ga je met een superlift naar de 41e verdieping en mag je over de Skybridge lopen, vanwaar je een geweldig uitzicht over de stad hebt!

Nu zit ik in Malakka, dat ik alleen maar kende van het restaurant bij de Kuip, hihi.
Maar het blijkt een geweldig rustig stadje te zijn, vol met prachtige huisjes en andere mooie gebouwen.
De Nederlanders hebben hun sporen hier flink nagelaten, want er is hier zelfs een 'Stadhuys' te vinden (weliswaar uit 15zoveel, maar dat maakt niet uit).
Vanmiddag stuitte ik op een winkeltje met prachtige Perzische tapijten en andere mooie handgemaakte spullen en iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik wel van mooie stofjes uit Centraal Azie houd. De man van de winkel knoopte een gesprek aan en wist me zoveel interessante dingen over de tapijten te vertellen (en liet me groene thee uit Kashmier proeven), dat ik wel een uur in die winkel heb doorgebracht.

Het heerlijke is, dat dat allemaal niets geeft, want ik hoef nergens heen en met niemand rekening te houden :D
Het alleen reizen valt me tot nog toe niet tegen; ik ontmoet genoeg interessante mensen!

Ik heb besloten om de komende 3 dagen in dit rustige stadje te blijven, ik kan wel wat natuur om me heen gebruiken! ;)

• 14 Oktober 2008 - 13:18

Janke:

Geweldig wat jij allemaal ziet

• 14 Oktober 2008 - 14:14

Anika:

Zo meid geniet maar lekker van je welverdiende daagjes rust! Geniet van alles wat je ziet!
    En maak veel foto's zodat je me straks lekker jaloers kunt maken ;)
    xx Anika

• 14 Oktober 2008 - 15:28

Linda:

Wow, dat klinkt echt super, geniet maar lekker van je vakantie.
    liefs, Linda

• 14 Oktober 2008 - 16:00

Marianne:

Jou kennende heb je aan een container nie genoeg als je teruggaat naar Nederland( of doorreist naar een volgende bestemming)
    Veel plezier ,
    Marianne

• 14 Oktober 2008 - 17:46

Ingeborg:

Kun jij je voorstellen dat mijn vader(!) met een zakenreis naar kuala lumpur, met zijn collega's in die rollercoaster heeft gezeten? :)
    Het klinkt allemaal erg avontuurlijk en heel erg leuk!!! Geniet er maar van en succes met het terugslepen van de aankopen die je gaat doen!

• 14 Oktober 2008 - 17:54

Marianne :

Zo daar wil ik ook wel winkelen 13 etages

• 22 Oktober 2008 - 13:18

Inge:

De vlgnd keer mag je mij wel in je koffer meenemen...! Btj overgwicht is vast niet erg :P Xx