Superweekend in Saigon - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu Superweekend in Saigon - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu

Superweekend in Saigon

Door: Aletta

Blijf op de hoogte en volg Aletta

20 September 2009 | Vietnam, Ho Chi Minhstad

Het vooruitzicht op het weekend was afgelopen week wel erg aangenaam. Drie verjaardagen; vrijdag, zaterdag en zondag…

Vrijdag was mijn huisgenoot Janell jarig, wat ze bij een heerlijk restaurant aan de Saigon rivier, in de rustige wijk An Phu, vierde. Even weg van de drukte uit de stad, heerlijk eten en een goede cocktail.

Zaterdag was Lydia jarig. Aangezien haar man Linh voor werk in Korea zit, ben ik met haar mee geweest naar de spa van het Sheraton hotel. De kwaliteit is zoals het klinkt; goed/duur/luxe.
Wat een verschil met de massages die op bepaalde backpack plaatsen gegeven worden, haha, daar kan ik inmiddels een aardig woordje over meepraten/mijn mening over geven :) (lees: daar ben ik een expert in inmiddels).
Op goede plekken wordt goede olie gebruikt, staat de airco op 24 graden, staat een rustgevend muziekje op, ruikt het naar wierook, wordt een drankje aangeboden en heeft het personeel verstand van zaken.
Wat ik ook al heb meegemaakt? Massage met whitening bodylotion (pardon? Ik heb héél lang over deze bruin teint gedaan!), een Vietnamese tv serie die aan wordt gezet (omdat er toevallig een tv staat in de massagekamer), personeel dat rokend voorbij komt, personeel dat in een groep van vijf keihard staat te praten, personeel dat duidelijk geen idee heeft waar ze mee bezig zijn (met als hoogtepunt – of eigenlijk dieptepunt – de vrouw die de Macarena op mijn rug stond te dansen in Nha Trang. Dit was overigens dezelfde plek waar de vrouw me na afloop een evaluatieformulier liet invullen en hondsbrutaal om een fooi vroeg, omdat de enige optie “goed” op het formulier was, en dat dus ingevuld had… Schandalig :P).

Goed, kleine uitstap naar spa’s in Vietnam en de wijde omtrek.
Terugkomend op dit weekend: ik had een geweldige voetmassage in het Sheraton, waar werkelijk alles goed aan was.
’s Avonds vierde Lydia haar verjaardag voor vrienden in een restaurantje op Pham Ngu Lao, dé backpackerbuurt van Saigon. Erg gezellig.

Vandaag met de home church group wezen lunchen om de verjaardag van een Japanse vrouw te vieren. We gingen naar een Chinees dim sum restaurant, waar de sfeer ver te zoeken was: alles is van marmer, TL-buizen in de lucht, grote ronde tafels volgestouwd met Vietnamese families, stierengevechten op de tv’s, gelukkig was het eten acceptabel ;).
Ah nee, ook dit was erg gezellig! Later nog cheesecake wezen eten met elkaar – en het was geeneens dinsdag…

Nu hang ik uitgeteld op de bank, vraag me niet waarom, maar ik ben doodop.
Ik heb weer een drukke week voor de boeg. Morgen starten we met de voorbereidingen voor de Sinterklaasintocht :) en zaterdag is de eerste cultuurdag van dit schooljaar alweer. De tijd vliegt voorbij… Aaaah!

• 20 September 2009 - 16:18

Janke:

je bent aardig aan het feesten succes van de week met alles groetjes

• 20 September 2009 - 17:13

Inge:

Haha dat verhaal over de massage en alles erop, eraan en erom heen ;)
    LOL!

Liefs! xx

• 21 September 2009 - 15:02

Mineke:

Bedankt voor alle massage-tips ;) haha!

Succes met de Sinterklaasvoorbereidingen. Hier in nederland gaat de (lees dé) Sinterklaasintocht niet door hoorde ik, vanwege de economische recessie

Xx

• 21 September 2009 - 15:03

Mineke:

Eigenlijk moeten we dit jaar maar met zn allen naar Vietnam voor de intocht! Wat een overloper is die oude man zeg! :S

• 21 September 2009 - 17:06

Aletta:

Strak plan, met z'n allen naar Vietnam!
    Misschien kun je meevaren? :P

• 21 September 2009 - 17:57

Benjamin:

Hmmm... waar heb ik dat eerder gelezen, over feestjes, verwennerijen etc.? Volgens mij heb je een veel luxer leven als mij :O! Maargoed, ik hoef waarschijnlijk ook minder hard te werken ;)

Ciao!