Musical en Sinterklaas enzo...
Door: Aletta
Blijf op de hoogte en volg Aletta
07 December 2008 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
De week erna organiseerden we een heuse vossenjacht, waarbij vijf Pieten over een compound verstopt waren en de kinderen de Pieten moesten vinden en allerlei opdrachten moesten uitvoeren.
Een stel Amerikanen kreeg bijna een hartverzakking toen een Piet bij hun in de schutting klom en hadden haast de bewaking gebeld, voor ze er achter kwamen dat het om een gezellig Oud Hollands Feest ging…
Een andere Amerikaanse vader met kinderen kwamen speciaal naar buiten en staarden met grote ogen naar de Pieten die door de straat liepen en noemde dit “the freakiest party ever!”
’s Avonds ging ik naar de musical waar mijn huisgenoot Kim de hoofdrol in speelde: Annie get your gun! Zie de foto’s voor een kleine impressie. We verwachtten een amateuristisch stuk, maar het was veel professioneler dan we verwacht hadden! En wat kan Kim goed zingen!
Op de foto’s zie je ook Bee, een andere vriendin.
Verder ben ik deze weken druk geweest met pepernoten bakken met de kleuters (die het beslag overigens lekkerder vonden dan de pepernoten zelf, haha!), surprises met de bovenbouw (ik heb een ontzettend mooi schaap gekregen en mijn James Bond spykit viel ook goed in de smaak), Sinterklaasjes en Pieten knutselen en nog allerlei andere dingen (onder andere rapporten schrijven)!
Bovendien word ik ook bezig gehouden door Vietnamese stommiteiten, zo was onze maid vergeten een kraan uit te zetten bij het verlaten van het huis, waardoor ik bij thuiskomst (zo’n vijf uur later) mijn complete huiskamer onder water terugvond. Lichtelijk de wanhoop nabij (ik moest eigenlijk direct door naar werk), belde ik Lydia, die als een soort reddende engel mijn hele huis kwam droogdweilen! Lief van d'r he?!
Ook heb ik al kennisgemaakt met de Vietnamese kwaliteit van producten: de rits van mijn mooie nieuwe handtas ging kapot en mijn bedpoot krakte door…
Nu ben ik druk om het Kerstfeestje voor de Nederlandse School te organiseren, vanmorgen met twee meiden uit groep vijf een dansje ingestudeerd op ‘Kerstmis is de mooiste tijd’. Zo blijf je lekker bezig!
Geniet hier van het gedicht dat ik kreeg van Eveline in mijn surprise:
Lieve juf Aletta
Deze zomer in Rotterdam
Zag een Piet juf Aletta in de tram
Maar na de zomer dacht die Piet
He, waar is juf Aletta, ze is er niet
Ze vertrok naar Ho Chi Minh City met twee koffers vol
Oh wat had ze daar een lol
Je woont nu dus in Vietnam
Daar eet je vast geen boterham
Je eet nu noodles, rijst en kip
En op de Nederlandse School ben je heel erg hip
Je geeft les aan groep 1, 2, 3, 5, 6 en 7
Daar valt altijd iets te beleven
In de pauze speel je graag een spel
En daar bij zit je lekker in je vel
Het enige dat mist is een schaap in de wei
Daarom had Sint er één bij
Zo kun je nog aan Nederland denken
En zullen Sint en Piet dit aan je schenken
Maak dit pakje snel maar open
Want anders gaat het misschien weglopen
Van Sint en Piet
Mooi he?! :)
07 December 2008 - 15:00
Anke:
Hoi Aletta,
Je schrijft weer heel erg leuk.Wat veel activiteiten hebben jullie daar. Veel festiviteiten om de Nederlandse cultuur niet te vergeten.....Het zal vreemd zijn om bij die temperaturen zwarte pieten te gaan zoeken. Ben benieuwd wat de schmink doet...
Je bent ook eerder in de kerstsfeer als wij. Dat gaat bij ons 08-12 pas gebeuren. Heb jij wel vrij in het weekeinde of gaan de activiteiten dan gewoon door?
Liefs Anke -
xx -
07 December 2008 - 18:27
Marije:
Hey alet,
Leuk om weer wat van je te lezen en zo te zien maakt het ook niet uit waar je lesgeeft het is overal hetzelfde ;) Pepernoten bakken en suprises en 'rare' spelletjes om de kinderen te vermaken.
Leuk hoor en nu op naar kerst.
Liefs Marije -
07 December 2008 - 19:42
Mineke:
Wat een leuk gedicht zeg! Er grappig die vossenjacht, ik zie het helemaal voor me, staat er zo'n piet in je achtertuin. Toch lijkt Halloween me nog altijd een 'freakier' party dan Sinterklaasje hoor.
Veel plezier alvast met kerstvoorbereidingen!
xx mineke
PS wordt nu wel benieuwd hoe pepernotenbeslag dan smaakt -
08 December 2008 - 19:43
Linda:
Lieve Aletta,
Wat leuk dat allemaal zo geslaagd is wat je had gedaan voor de Sint, het gedicht wat je hebt gekregen vind ik echt super eluk...de foto's zijn ook zo leuk...Het is iedere keer weer een feestje om hier te lezen, je schrijft zo leuk.
Liefs, Linda -
09 December 2008 - 18:50
Marja Boode:
Hallo Aletta.
Wat leuk om zo Sinterklaas te vieren. Jullie hebben er wel veel werk aan besteed.
Het is kostelijk dat allemaal te lezen.
Heb ik je al bedankt voor je kaart uit Saigon? Bij deze dan! We vonden het heel leuk! Hij staat bij ons op de kast te pronken!
Veel plezier bij de voorbereidingen voor het Kerstfeest.
Hartelijke groeten en veel liefs.
Marja