Op vakantie in het land van de Mc Kroket!
Door: Aletta
Blijf op de hoogte en volg Aletta
05 Juli 2009 | Nederland, Oud-Beijerland
En eerlijk is eerlijk: ik moet zeggen dat het ontzettend leuk is om alles en iedereen weer te zien, te doen (en te eten)!
Mineke stond me, vergezeld door een gezinsverpakking ontbijtkoek mèt een enorme strik, ’s ochtends om half 7 op te wachten op Schiphol (petje af!). Het is heerlijk om na een slapeloze vlucht een bekend gezicht te zien en bij te kletsen bij de Starbucks, waar ik lichtelijk geschokt was over de prijzen en de slechte service, maar dit terzijde.
Ik vertrok met de trein richting Rotterdam, waardoor ik de kans kreeg te acclimatiseren aan de Nederlandse weilanden, gehaastheid, de Nederlandse Spoorwegen èn Vietnam tijdelijk uit m’n hoofd te zetten. Op Rotterdam Centraal kwam m’n vader me ophalen, geweldig geregeld zo.
Na een heerlijke douche en een lekkere bak koffie bij m’n oom en tante, vertrokken we natuurlijk naar Breda om m’n moeder in het ziekenhuis op te zoeken. Het weerzien was wel even emotioneel, vooral na zo’n heftige periode! Na een uurtje of 48 zonder slaap, viel ik bijna om van vermoeidheid, dus was ik blij dat de laatste afspraak die avond met mijn bed was…
Stilzitten was er de afgelopen twee weken niet bij.
Merendeel leuke activiteiten vullen mijn dagen: mijn oude leerlingen en collega’s op De Trinoom weer zien, lekker eten bij Zip thuis, een dag op Erica’s school, dansen met Nina, een weekend bij Inge in Nijmegen spenderen, de Ikea en H&M leegkopen, terrasjes pikken, op en neer naar het ziekenhuis in Breda rijden, een dagje met Alex’ werk meelopen, sushi eten (ik kán het niet missen!), naar de barbecue van New Life en onverwachts eten bij Nan.
En dan heb ik het nog niet eens over de ‘suffere’ dingen gehad, als het dyslexie instituut bezoeken, de stapels post die hier liggen uitzoeken en malariacheck bij de GGD.
Mijn conclusie na twee weken Nederland: alles is nog steeds hetzelfde, maar toch ‘anders’…
Op 4 augustus vlieg ik ’s avonds om 21.00 uur weer terug naar Vietnam.
Maar vóór die tijd ga ik nog genieten van logeerpartijen bij Ingeborg & Sjoerd-Ouwe en Bernadet, een week kamp, een bijscholingscursus van NOB, een nachtje Brussel met Mineke en nog véééééél meer...
06 Juli 2009 - 03:55
Annemiek:
Hi Aletta!
Ja lekker is dat he, weer even alle Nederlandse geneugten! :) Dank je wel voor je berichtje, Iran is inderdaad een aanrader. Vraagje voor jou, ik speel met het idee om een half jaar naar Burma te gaan, heb jij daar ervaring mee..? Ik zie dat je meer in die hoek bent geweest.
Veel plezier nog (en beterschap voor de familie!) in de lage landen! -
06 Juli 2009 - 05:38
Inge:
Leuk geschreven stukje! Wel mis ik DE geweldige verhalen over mijn matties in N'mgn :P
Tof de foto's!!Toch gelukt op de comp.Xx -
06 Juli 2009 - 06:49
Benjamin:
Hmm... zo te lezen verveel jij je in ieder geval niet! Doe je tussendoor ook nog pa helpen met het huishouden....? En was je nog van plan om deze kant op te komen??? Volgens mij heb je daar niet eens de tijd voor :P
Nou veel plezier nog in NL! En mocht je terug vliegen via het Bosnische luchtruim, drop dan ff een pallet met appelmoes, kroketten, gevulde koeken etc. ;) -
06 Juli 2009 - 09:03
Mineke:
Hahaha, Ben, wat moet je ook zonder appelmoes en kroketten!
En aletta nog superbedankt voor de lampionnen, ze zijn erg mooi en ik heb ze eindelijk in elkaar gezet na lang ploeteren :D:D (zónder blauwe vingers en zónder dat ze spontaan dichtklappen)
Maar ik vroeg me ineens af waar zijn de lampjes eigenlijk??
Enne, heb je je ontbijtkoek al opgepeuzeld? ;) Er zit nog een verrassing in de binnenkant ;)
xx
06 Juli 2009 - 09:07
Annelies:
Heey aletta
Zal wel lekker zijn terug in nederland voor even. Voor hoe lang blijf je daarna weer in vietnam?
En wat heeft je moeder? Niet best als ze in het ziekenhuis ligt! Sterkte ermee!
Nou geniet nog even van de weken hier!
Groetjes
Annelies -
06 Juli 2009 - 09:09
Hanke:
Hoi Aletta,
Veel plezier hier in Nederland! Gelukkig pak je de warmte ook gelijk mee :-) Jacqueline gaat een week later naar kamp, ze had een weekje fleppensteinen ook wel weer eens leuk gevonden! Groeten van ons! -
06 Juli 2009 - 10:33
Janke:
Geweldig dat je in Holland ben Groetjes -
06 Juli 2009 - 18:40
Maaike:
Zat er van de week net aan te denken; komen er nog reisverslagen van Aletta? Gelukkig, ik vind het gewoon heel bijzonder om met je mee te mogen leven.
Genietse nog maar lekker hier. Straks heeft iedereen ook hier lekker vakantie.
Was het trouwens leuk om je oude leerlingen op de Trinoom te zien? Waren zij blij je te zien? Vast wel!
Ik blijf je volgen.
Liefs -
07 Juli 2009 - 04:17
Stefanie :
Hoooi Aletta!!
Fijn om te horen dat je het leuk hebt in Nederland! Smaakt de sushi in Nederland net zo goed als in @ the sushi bar in HCMC ;)? Heel veel plezier nog tijdens je vakantie in Nederland!! -
11 Juli 2009 - 11:34
Stefanie:
Hooooi Aletta!!
Het klopt inderdaad dat je ook kunt gokken op het paard waarvan jij denkt dat gaat winnen ;). Maargoed dat heb ik maar achterwege gelaten. Het is leuk om het een keer te zien, that's all!
Je gaat ook naar Singapore las ik, wat een globetrotter ben jij zeg haha! What a life!! Singapore is wel oké. Je kunt er iig wel erg goed shoppen :D, mijn god wat een winkels!! Het is ook wel lekker om een dagje aan het strand van Sentosa te liggen, want het viel me op dat het er helemaal niet druk was. Er waren alleen wat toeristen die de stranden gingen bekijken!
Jeetje wat een verschil trouwens dat je nu vesten aan moet doen, dat is in HCMC in ieder geval nooit nodig!
Ik ga nog even genieten van mijn laatste 3 weekjes hier in HCMC want op 2 augustus vlieg ik alweer terug!
Geniet nog van je vakantie in NL en sterkte met je mam!!! Pfoe wat kijk ik uit naar een frikandel, kroket, stuk appeltaart met slagroom en een goed bord hutspot met jus en rookworst ;). X x x