Moet er weer aan geloven...
Door: Aletta
Blijf op de hoogte en volg Aletta
12 April 2009 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Nina en ik zijn Vietnam/Laos/Cambodja echt doorgevlogen (letterlijk en figuurlijk), waardoor we een hoop gezien hebben.
Het laatste bericht kwam vanuit backpackerwalhalla Vang Vieng in Laos, dus is het de hoogste tijd voor een nieuwe update.
Zoals gebruikelijk is in backpackerwalhalla's, stonden de buckets 's avonds al klaar in de barren bij de rivier en leerden we een stel Nederlanders/Engelsen en Amerikanen kennen, waar we een leuke avond mee gehad hebben en erg gelachen hebben.
De middag erna vertrokken we met de bus naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Rijdend door Laos merk je goed hoe arm het land eigenlijk is, iets wat je niet merkt als je in een dorp als Vang Vieng bent.
Vientiane is een prachtig stadje, met maar 300.000 inwoners, weinig verkeer, heuse verkeersregels en vriendelijke mensen. We sliepen in een nieuw hotel, dat een maand open was en erg stijlvol ingericht. We probeerden zélfs een avond in de hotelkamer te blijven om een film te kijken, zó mooi was de kamer.
Probéérden ja. We zaten nét geïnstalleerd met een zak chips en een drankje voor de buis, toen de tv ermee ophield. Tsja, het blijft Laos he? Zo belandden we die avond uiteindelijk toch nog in een hippe club.
De dag erna probeerden we een wandeltour door Vientiane uit, die uitgestippeld staat in de Lonely Planet, maar aangezien kaartlezen niet mijn sterkste punt is en Nina volledig op mij vertrouwde (had ze beter niet kunnen doen in dit geval), verdwaalden we hopeloos, en dat al na de eerste afslag...
We hebben 3 kwartier doelloos rondgelopen, totdat we op een gigantisch waterpark stuitten, dat er van de buitenkant spectaculair uitzag met een hoop glijbanen.
We hadden hiermee direct de invulling van de dag erna gevonden.
Gelukkig vonden we uiteindelijk de juiste wandelroute weer terug, waardoor we de tour alsnog af konden maken. Onderweg vonden we zélfs nog een Belgische bar, waar we een drankje dronken.
Na de dag in het waterpark (dat overigens minder spectaculair was dan het in eerste instantie leek!) had ik veel last van de chloor in mijn ogen. Blijkbaar overgevoelig.
Ik had een enorme déjà vu; vroeger als kind kon ik na een dag in De Boogerd ook niet normaal meer uit m'n ogen kijken. Do you remember Inge?
Uitgerekend die avond kwamen we tijdens het eten Alexander tegen, een Nederlandse knul die we in Vang Vieng hadden leren kennen en natuurlijk moest er een drankje gedaan worden met hem, daar zat ik dan; met brandende, rode ogen, erg geslaagd (ahum).
Na een aantal dagen in Vientiane vlogen we naar Phnom Phenh, de hoofdstad van Cambodja. Mijn eerdere ervaringen in deze stad waren 'mwah' en ook deze keer vond ik het niet echt bijzonder. Zo gauw we een hotel gevonden hadden (wat overigens de titel 'hotel' eigenlijk niet verdient, wat een griebusplek was dat zeg!), hebben we een busticket voor de dag erna geboekt; Nina naar Siem Reap/Angkor Wat en ik naar huis.
De busreis was vreselijk. Het schijnt dat reisbureaus in Saigon reizigers hadden afgeraden de busreis Saigon-Phnom Phenh dit weekend te maken, omdat het verkeer in verband met Cambodjaans nieuwjaar op 13 april belachelijk druk zou zijn.
Mijn huisgenoten Elaine en Niklas (die van plan waren naar Cambodja te gaan) hebben hiermee een drama voor zichzelf voorkomen.
Jammergenoeg was er geen enkele Cambodjaan die mij dit heuglijke feit meldde, waardoor ik 10 uur in een bus heb gezeten, waar je op een normale dag 4 uur over doet!
Gelukkig kon ik vandaag bijkomen van alles en kan ik al met al terugkijken op een fantastische reis, om nooit te vergeten!
Nina, bedankt!
(Maar natuurlijk kon deze reis zo-ie-zo ( :P ) niet mislukken! Doe mij nog maar een toppertje in La Habanana komende woensdag om de reis in stijl af te sluiten!)
12 April 2009 - 14:47
Inge:
Hey Alet! Tsja ik kan me ook ff niet iets spectaculairs verzinnen wat ik in Phnom Penh toen heb bezichtigd...
HAHA ja heeel herkenbaar v/d Boogerd en mooie rode sexy :P ogen.
xx -
12 April 2009 - 15:07
Nan:
Haha! Aletta, vooral die menukaart wel erg grappig: het aardbeien- en vanille-ijs lijkt me lekker, om van het eerst soort ijs maar niet te praten!
Leuke foto's, hoor! het tuben ziet er niet al te gevaarlijk uit.
Hartelijke groeten, Nan. -
13 April 2009 - 18:04
Erica:
Hahahahaha verdwalen is zo Aletta!!
Ik vind Inge erg stoer dat ze op jou vertrouwde! :P
Moet meteen weer denken aan de verjaardag van Zip. Aletta die een uur lang door Hellevoet rond loopt met een lege telefoon........... -
14 April 2009 - 15:29
Maaike:
Je kan nog eens een reisbureau bureau beginnen. Zo leren wij hier ook nog wat over die landen.
Hier lopen de bloesems mooi uit en wordt het aangenaam warmer.
Heb je ook al plannen voor de zomervakantie? -
14 April 2009 - 19:06
Lidewij:
Aaah.... HEIMWEE als ik die foto's zie! ;)
Leuk om al je verhalen te lezen! -
16 April 2009 - 13:26
Janke:
Sterkte Aletta nu ze weer weg is groetjes -
27 April 2009 - 12:21
Janke:
Ha jarige job alles goed
Groetjes ik was graag langs gekomen