My first birthday at Saigon - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu My first birthday at Saigon - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu

My first birthday at Saigon

Door: Aletta

Blijf op de hoogte en volg Aletta

28 April 2009 | Vietnam, Ho Chi Minhstad

Ik weet niet zo goed wáár ik moet beginnen, want er is zoveel gebeurd afgelopen periode.
Ten eerste iedereen hartstikke bedankt voor alle verjaardagswensen, via Hyves, Facebook, E-Cards, uhh, noem het maar op!

Heb mezelf een dag of 3 jarig gevoeld. Mijn huisgenoot Kim was afgelopen zaterdag jarig en vierde het met een cocktailfeestje in een hippe tent aan de rivier.
Daarna was het tijd voor ‘The Night Of The Queen’, ofwel Koninginnedag, in een andere hippe tent aan de rivier. De dresscode voor deze avond was wit met oranje en zodra we binnenkwamen zagen we al dat werkelijk íédereen iets wits met oranjes aan had.
Mijn Britse en Zweedse huisgenoten, die ik meegesleept had, geloofden me niet, toen ik hen van tevoren vertelde écht iets in die kleuren te dragen, maar verdwenen direct richting het toilet om er met een reserve oranje shirtje (die ik heel geniaal in m’n tas had gestopt) weer uit te komen.
Onwijs leuk om iedereen weer te zien (aangezien normaal iedereen keihard werkt, is dit de ultieme gelegenheid om elkaar te ontmoeten) en een heuse bitterbal te eten. We eindigden deze gezellige avond in de stad, waar we nog veel lol hadden met elkaar.

De dag erna hebben we ’s middags met een stel Nederlandssprekende meiden lekker geluncht en daarna een heerlijke relaxte massage genomen en gisteren was ik dan jarig, ook weer geluncht (en gewerkt natuurlijk, laten we dat feit niet vergeten) en ’s avonds een feestje in een Marokkaans/Turks restaurant met een stel vrienden gehad.
Op een gegeven moment gingen alle lampen en de muziek uit en dácht ik dat de stroom uitviel (mijn reactie: “oh nee he!?”), maar niets was minder waar. Er kwam een brownie met een kaarsje aan en er werd ineens voor me gezongen (door alle gasten in het restaurant), daarna kreeg ik een tas met mooie cadeaus (een mooi fotoalbum en een prachtige theedoos met parelmoer), echt ontzettend leuk!

Zoals sommigen misschien wel weten, ben ik op zoek naar een nieuwe woonruimte en vanmiddag ga ik kijken in een huis vlakbij de school waar ik werk. Ik ben erg benieuwd.
Daarna is de officiële Koninginnedagreceptie bij de Consul – Generaal thuis, dus dat wordt weer druk.

Donderdag tot zondag zijn vier vrije dagen, in verband met een Vietnamese feestdag (zou echt niet weten wát er gevierd wordt, maar de vrije dagen zijn prima!) en Belgisch vriendinnetje Bopha dácht een busticket naar Nha Trang (kustplaats) geboekt te hebben voor woensdagavond (het is zo’n 10 uur rijden), maar die kwam er vanmorgen achter dat haar Vietnamese touroperator niet helemaal eerlijk is geweest en de bus op donderdagavond heeft geboekt i.p.v. morgen, zucht… check, check, driedubbelcheck...

We zijn nu de opties voor het strand in Mui Ne aan het bekijken, maar we vrezen het ergste (in verband met de feestdagen is álles al vol!)…
Maar ja, er zijn natuurlijk ergere dingen in het leven, maar jammer is het wel!

Wordt vervolgd dus!

PS Mijn Zuid Afrikaanse vrienden zijn soms zó grappig. Gisteren bleef één van hen praten over haar “uit man”, wil iemand een gokje doen op de betekenis daarvan (ik weet het inmiddels)!? :D

• 28 April 2009 - 08:21

Han Paulien Van Der :

Hoi Alleta.Hier weer eens een berichtje van de ouders van Vera. Allereerst gefeliciteerd met je verjaardag en geniet nog even na van de taart kadoos etc die je al hebt gekregen!!!Zoals je ziet lezen we nog steedt heel trouw je ervaringen daar in Vietnam en genieten van je avonturen en belevenissen. Wij in Nederland gaan ons opmaken voor de koninginnedag met zoals het er nu uit ziet met redelijk weer. Nu nog een fijne tijd en we blijven je volgen groeten han en paulien van der linde

• 28 April 2009 - 09:40

Nina:

Happy birthday!
    "Uit man"...ééntje voor uit en ééntje voor thuis?
    Of afkorting voor: "uit(stekende) man"?

• 28 April 2009 - 11:30

Aletta:

Nina, wat een superleuke banner! :)

• 29 April 2009 - 13:00

Nina:

Thanks! Beetje combi van verjaardag&Koninginnedag! Kortom; feest!!

• 29 April 2009 - 19:23

Arja Stap:

Dag Aletta,
    Leuk om je verhalen te lezen. Dus nu willen we jou ook met jouw verjaardag feliciteren. Hoewel een beetje laat maar daarom niet minder gemeend.
    Hartelijke groeten van Jan en Arja Stap

• 01 Mei 2009 - 17:44

Inge:

mmm... nog nooit gehoord die Z-A uitspraak, ben dus benieuwd!
    Tof dat je zo'n toffe verj. had :)!! Xx

• 03 Mei 2009 - 17:26

Marja Boode:

Hoi Aletta. Ik weet je verjaardagsdatum niet. Alsnog dus van harte gefeliciteerd!!!
    En....wat een leuke feesten.
    Ik hoop maar dat het strand nog lukte.
    En ik sprak je vader en moeder nog! Natuurlijk bij ah. Het was leuk!

Groetjes ook van Bert
    Marja