Weer thuis - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu Weer thuis - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu

Weer thuis

Door: Aletta

Blijf op de hoogte en volg Aletta

26 Oktober 2008 | Vietnam, Ho Chi Minhstad

Ik heb inmiddels weer veilig voet aan Vietnamese bodem gezet, het is heerlijk om weer thuis te zijn, ondanks dat ik een geweldige vakantie heb gehad.

Na Brunei ben ik terug gegaan naar Maleisisch Borneo (wat een reis van 10 hele uren betekende, waarvan het grootste gedeelte met mijn benen opgetrokken, vanwege te weinig beenruimte, in een krakkemikkige bus), waar ik echt de jungle ingetrokken ben.
Sta ik daar in een oerang oetan reservaat (1 van de 4 plekken op de wereld waar deze apen nog in het wild leven!), hoor ik ineens: ‘Aletta?’
Ja hoor, ook hier kom ik bekenden tegen, dit keer namelijk mijn collega Bianca + man + kids (waarvan 1 ook een leerling van me is). Heel gek om zó ver van huis bekenden tegen te komen! Aan de andere kant ook niet heel raar, want het hele reservaat was ook best wel een toeristische aangelegenheid, áls je ergens naar toe gaat op Borneo, is het wel deze plek… Waardoor je letterlijk met 200 man foto’s staat te maken hoe 2 oerang oetans, die (heel wijselijk) met hun ruggen naar de menigte toegekeerd hun bananen opeten.

Verder heb ik heerlijk rondgewandeld op Borneo, foto’s gemaakt, genoten van het héérlijke eten, verschrikkelijk lang in diverse bussen gezeten (inclusief karaoke dvd’s, Bollywoodfilms, lekkende ramen, stinkende toiletten en vertragingen) en gewinkeld!

En toen was de vakantie over. De komende 2 weken gaan verschrikkelijk druk worden, zo is er over 2 weken weer een Nederlandse cultuurdag, de man met de lange witte baard (die overigens nog uit NL overgevlogen moet worden; niet de man, maar wel de baard) en de mijter gaat al snel naar Vietnam komen, ik ga NT3 lessen geven aan 2 meisjes die nog geen woord Nederlands spreken, en zo zijn er nog een 101 andere kleine dingen te doen en te regelen…

Hieronder vinden jullie een kleine foto impressie hoe mooi Maleisië en Brunei wel niet zijn!

• 26 Oktober 2008 - 06:38

Nan:

Lieve Aletta,
    Wat een leuke verhalen schrijf je toch! en dit keer ook weer prachtige foto's. Verder ontving ik tot mijn verbazing gisteren een prachtige kaart uit Brunei van je. Heb je vast op mijn hobby uitgezocht. Leuk hoor, dank je wel.
    Veel sterkte in de komende drukke tijd.
    Groet, Nan.

• 26 Oktober 2008 - 08:15

G-J:

Hey Alet,
    Wat een foto's! Haha, een achtbaan ín een winkelcentrum, hoe komen ze erop.
    Heel veel succes de komende tijd, vooral ook in de drukke decembertijd!
    Groetjes, Geert-Jan

• 26 Oktober 2008 - 08:54

Irene:

Hey Aletta!
    Super dat je zo'n leuke vakantie hebt gehad! In dat orang oetan reservaat had ik trouwens ook wel een kijkje willen nemen, lijkt me erg leuk! Succes verder met je werk, er komen weer genoeg leuke dingen aan, zo te lezen! Veel plezier!
    Groetjes!
    PS mooie foto's!

• 26 Oktober 2008 - 09:01

Erica:

Heeej Alet!!

Nou dat ziet er uit als een heerlijke vakantie!
    Johan en ik zijn verbaasd over die achtbaan, ziet er gek uit.
    Het wordt komende maanden (nou ja weken) druk ja met de oude man. Succes ermee!!!!

Groetjes Erica

• 26 Oktober 2008 - 09:40

Mineke:

Hooi!
    He ik dacht dat die 8baan een versierd hek was :S Cool, dat is nog eens shoppen in vogelvlucht. Moskee ziet er prachtig uit! Alle foto's zijn erg leuk om te zien, veel plezier komende tijd!!
    Liefs

PS bedankt voor de leuke kaart!

• 26 Oktober 2008 - 09:41

Anke:

Hallo Aletta,
    Prachtig om je mooie verhalen te lezen. Je maakt leuke dingen mee en je schrijft hierover erg boeiend. Ik wist niet dat je die specifieke kwaliteiten ook nog had. Had ik moeten weten voor de nieuwsbrief...Ik volg je avonturen met plezier! Liefs Anke

• 26 Oktober 2008 - 12:08

Maaike:

Lieve Aletta,
    Wat heen heerlijke vakantie heb je gehad, zo te lezen. Voor komende weken weer sterkte. Of je nu op de Trinoom werkt of ergens anders het is altijd overal druk met schoolse bezigheden.
    Liefs Maaike

• 26 Oktober 2008 - 14:01

Janke:

Aletta veel succes de komende twee weken

• 26 Oktober 2008 - 14:07

Nina:

Hi Aletta, erg mooie en leuke foto's weer! Geslaagde vakantie dus! Die moskeeëen vind ik weer erg mooi. Heel erg bedankt voor je kaartje uit Kuala Lumpur, ontving 'm gisteren! Echt ontzettend leuk. Ongeveer een week geleden eindelijk the Dark Knight kunnen zien die je opstuurde. Bedankt! Liefs Nina

• 27 Oktober 2008 - 16:31

Eline:

Hé Aletta!
    Dank je voor je verhalen, als je mij had gevraagd waar Brunei ligt had ik het niet geweten! Heel mooie foto's heb je gemaakt.
    Veel plezier en succes met je werk. Wat zijn trouwens NT3 lessen? Nederlandse Taal?
    Grtz, Eline

• 27 Oktober 2008 - 18:51

Linda:

Lieve Aletta,

Wat een mooie foto's en wat heerlijk dat je zo genoten hebt. Oh die achtbaan in het winkelcentrum, tjonge .....Maar nu kun je heerlijk uitgerust weer aan het werk ;-)

Liefs, Linda

• 05 November 2008 - 10:27

Bets:

leuk om te lezen!!en wat een mooie foto's!!!!!!!!!!!!!!! geniet ervan!!!