Cultuurdag - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu Cultuurdag - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu

Cultuurdag

Door: Aletta

Blijf op de hoogte en volg Aletta

28 September 2008 | Vietnam, Ho Chi Minhstad

De afgelopen weken ben ik met een aantal zaken heel druk geweest en één van de belangrijkste punten daarvan was de Nederlandse cultuurdag!

4x per jaar organiseert de Nederlandse School Saigon een cultuurdag, elke keer met een ander thema, waarin natuurlijk wel de Nederlandse cultuur centraal gesteld wordt (en dat moet je heel breed zien).
Want wát is nu precies typisch Nederlands?
De bovenbouw ging dáár gisteren tijdens deze cultuurdag samen over nadenken.
Het is ontzettend leuk om te horen wat kinderen (waarvan sommigen nog nooit in Nederland gewoond hebben overigens!) nu typisch Nederlands vinden en wat ze het meeste missen.
Waar hun ouders vooral de weilanden en de bitterballen missen, gaven de oudere kinderen aan onder andere Sinterklaas, de gordijnen ’s avonds open en thuisbevallingen(!) bijzonder aan Nederland te vinden. Grappig, nietwaar?

Wat ikzelf het meeste aan Nederland mis? Op dit moment zeg ik: de kant en klare maaltijden van de AH, goede Nederlandse leesboeken en yoghurt… Haha!

De midden- en onderbouw hebben tijdens deze cultuurdag allerlei activiteiten rondom ‘de Nederlandse boerderij’ gedaan; van het vouwen van een trekker (“het is tractor juf!” “Oh, maar waar ik vandaan kom, zeggen we trekker” ;) ) tot het proeven van verschillende zuivelproducten en het maken van een woordenlijn met lastige woorden (woorden die voor veel van ons heel vanzelfsprekend zijn, kennen de kinderen hier niet, zoals ‘de kas’ en ‘het erf’).

’s Avonds was ik bekaf, maar kan ik wel terugkijken op een zeer geslaagde Nederlandse cultuurdag. Op de foto’s kunnen jullie een stukje van de cultuurdag zien (en een bewijs dat ik wel dégelijk werk hier en niet de hele dag smoothies drink en aan het zwembad lig!).

De volgende cultuurdag is begin november en het thema zal ‘De Kinderboekenweek’ zijn, wat over poëzie gaat dit jaar! Morgen ga ik beginnen met de eerste voorbereidingen! Maar eerst genieten van de rest van mijn vrije weekend!

• 28 September 2008 - 13:32

Janke:

Leuk Aletta

• 28 September 2008 - 15:20

Vera:

heej,

Haha ja kijk dit is het bewijs dat je ook echt werkt he!! Leuk hoor en grappig om te horen wat kinderen dan zo missen aan Nederland! Ik ben hier weer langzaam aan het wennen, al moet ik zeggen dat ik stiekem HCMC wel heel erg mis! Ik moet me hier weer aan tijden houden haha en alles moet weer snel snel snel!....zucht!

Veel plezier nog! Veel liefs Vera

• 28 September 2008 - 15:58

Ingeborg:

He Alet,

Leuk om nu ook iets van je werk te zien! Lijkt erg leuk! Ook nog lekker warm bij jou? Hier is het alweer echt herfst, de bomen worden geel en er liggen zelfs alweer blaadjes op straat, op naar de winter dus :(

Groetjes!:)

• 28 September 2008 - 17:08

Ton:

Hoe leuk!!! Ik zat te denken.... Kunnen we de kinderen van jouw klasjes niet met die van mij laten contacten... Kunnen we de Vietnamese en de Nederlandse culturen leuk mixen! Ik heb een geinige groep 7, tussss...

• 29 September 2008 - 09:19

Irene:

Hoiii!
    'k Had nog niet eerder gereageerd,(een schande hé) maar ben wel een trouwe lezer hoor! Het ziet er erg gezellig uit bij de onderbouwles, vooral met die prachtige oer-Hollandse achtergrond..
    Veel (werk)plezier daar!
    ps. ik mis je 'lieve lammetjeskaarten' wel hoor! Hebben ze die in Ho Chi Minh City echt niet? :P

• 29 September 2008 - 09:31

Superleuk joh:)

• 30 September 2008 - 19:57

Isa:

Hoi Aletta,
    weer een beetje meegelezen en ontzettend moeten lachen om dat skie verkeersbord. ;) De tranen staan nu nog in mijn ogen. ;)
    Bedankt van het plaatsen van al die mooie pics. Je slaapkamer is zo mooi geworden ondanks ik eigenlijk niet zo op roze sta, maar dit is echt mooi. :) Hou je taai meid,
    Isa uit het NATTE en KOUDE Duitsland.