Wederom in Cholon - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu Wederom in Cholon - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu

Wederom in Cholon

Door: Aletta

Blijf op de hoogte en volg Aletta

14 September 2008 | Vietnam, Ho Chi Minhstad

Vandaag ben ik een dag met Vera op stap geweest, wat erg gezellig was.
We begonnen de dag goed door op een motor richting Cholon te stappen; Vera’s chauffeur raakte de weg een beetje kwijt en de mijne scheurde over stoepen en tegen de richting in, om maar sneller op de eindbestemming te zijn. Na een aantal bijna-dood-ervaringen, kon onze sightseeing beginnen.

Voor 3x niks kochten we onder andere fantastische kettingen (beiden), kerstversieringen (Vera) en een tafeltje (ik) in deze prachtige wijk.
Bovendien zijn dvd’s hier reuze goedkoop (10.000 dong per stuk = zo’n 40 cent) en aangezien alle films en tv series hier eerder in de winkel liggen dan in Nederland op de buis en/of witte doek te bewonderen zijn, kun je je hier helemaal blut kopen aan kijkmateriaal. Vera was helemaal in haar nopjes met seizoen 4 van Lost en ik ben zeer gelukkig met seizoen 1 en 2 van Ugly Betty (zó flauw, maar zó leuk)!

Naast al dat gewinkel hebben we ook nog wel wat cultureels gedaan hoor; we hebben een pagode en een katholiek kerkje bezocht, waar net een mis gehouden werd. Het is zeg maar heel bijzonder om een kruis van roze neonverlichting voor in een kerk te zien! (Dat vindt men hier overigens waanzinnig mooi).

Na een overheerlijke (ahum) lunch, wat bestond uit een bord rijst en een hondenbot (wat we keurig voor de hond hebben laten liggen) en een bezoek aan de Cholonmarkt, hebben we bij mij thuis wat gedronken en foto’s bekeken en zijn voor diner naar een Mexicaans restaurantje gegaan.

Al met al een supergezellige dag dus!

En dan nu tijd voor de “prijsvraag”…

Tijdens ons bezoek in Cholon zagen we vandaag het onderstaand verkeersbord (zie foto’s).
Aangezien wij beiden geen flauw idee hadden van de betekenis van dit bord, dan nu de volgende vraag: wie vertelt mij wat dit bord te betekenen heeft!?
Uiteraard mag het ook een zelfverzonnen betekenis hebben!
Prijs: de grappigste/beste/geweldigste uitleg krijgt een mooi kaartje uit Vietnam!

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties!

• 13 September 2008 - 17:47

Patricia :

uhm verboden naast elkaar te rijden?
    offfffffffff einde dubbel doorgetrokken streep?

• 13 September 2008 - 17:59

Han Paulien:

Hoi Aletta.Zo jullie hebben je bijna een breuk getild zoveel geshopt Vera vertelde via skype ook al van dat beroemde verkeersbord,nu wij denken het te weten (ha) je mag je spullen die je te koop aanbied niet te breed uitstallen dus houdt een opening voor de de mensen die willen kopen of kijken.Dames kom maar op met die kaart van jullie (ha).Verder begrepen we dat het erg gezellig was . Veel plezier morgen op het moonfeest. gr. han en paulien van der linde.

• 13 September 2008 - 18:00

Renate:

Verboden voor sigaretten?

• 13 September 2008 - 18:40

Benjamin:

Hé Alet. K zie 't al, dit is een strikvraag. Maar hierbij m'n vergezochte oplossing:

Dat bord moet je eerst 90 graden draaien, dan krijg je een = teken. Een = teken wordt altijd bij rekenen gebruikt. En wat doe je veel in Vietnam? Precies... rekenen en afdingen. Tis dus een 'verboden af te dingen bord'.

Andere oplossing: verboden te skiën ????

• 13 September 2008 - 18:50

Inge:

Dit bord betekent uiteraard dat je NIET netjes als verkeer naast elkaar mag rijden, maar kris kras door elkaar...!!

• 13 September 2008 - 19:02

Linda:

Wat heerlijk dat je zo'n leuke dag hebt gehad. Super dat je weer wat voor je kamer hebt gekocht, zo wordt het steeds gezelliger....
    Oei bij het verhaal over de soep liepen de rillingen me over de rug ..brrr.
    Je foto's zijn weer heel erg mooi...
    liefs, Linda

• 13 September 2008 - 19:04

Ton Van Buuren:

Verboden te parkeren voor elfjes?????:-)

Groetjes Ton

• 13 September 2008 - 19:05

Linda:

Oh ja dat verkeersbord...dat betekendt vast dat je geen twee martkkramen tegen elkaar/naast elkaar mag zetten, anders verdien je meer dan je buurman die maar 1 kraam heeft.;-)

• 14 September 2008 - 05:55

Vera:

Heeej,
    Het was zeker gezellig!!mijn tas zit nu half vol, dus ik heb nog precies 5 dagen om de andere helft te vullen ;) misschien moet ik nog ma een keertje terug gaan haha! Ik ben trouwens van gedachten veranderd! Over het bord denk ik: Pas op deze mensen hebben nog nooit van een fototoestel gehoord!! Dat is toch duidelijk!!
    tot donderdag!
    Veel liefs Vera

• 14 September 2008 - 07:50

Nan:

Het bord betekent: Einde Hospitaal - lawaai maken mag weer (het dwarsstreepje van de H zit onder de rode streep!)
    Groetjes, Nan.

• 14 September 2008 - 13:04

Bets:

het bord betekent: je MOET kiezen, óf links verboden te rijden tussen de kraampjes door..óf rechts verboden te rijden tussen de kraampjes door:)

• 14 September 2008 - 15:23

Wim Pieters:

doorgaan met wat je aan het doenwas niet links en niet rechts af

• 15 September 2008 - 15:01

Mineke:

Verboden strepen op de weg te trekken? Dat is te geordend voor vietnam denk ik...

• 15 September 2008 - 18:47

Ben:

Hé.

Ma heb ook nog een originele oplossing:

Verboden voor 2 Hollandse dames om te shoppen.

Weet je de oorspronkelijke betekenis al?

• 15 September 2008 - 19:56

Nina:

- Verboden voor twin towers
    - Verbod op twee witte krijtjes (samenscholing)
    - Verboden voor een paar ski's
    - Het volgende stuk weg is geen rechte weg, maar krom

Heel leuk dat je lekker veel dingen koopt voor je huisje of je tijdverdrijf. Ik ben zo benieuwd nu en kan niet wachten tot ik het met eigen ogen zie!!

Liefs Nina

• 16 September 2008 - 19:20

Pim:

verboden parkeren op even dagen??????

• 21 September 2008 - 15:43

Barbara:

Echt leuk om op deze manier te weten te komen hoe het met je gaat in het verre Vietnam! Wat las ik nou? Zit je TOCH weer in de sinterklaaswerkgroep?hahaha
    groetjes van Barbara