Moon festival
Door: Aletta
Blijf op de hoogte en volg Aletta
12 September 2008 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Het is duidelijk; komende zondag viert men het ‘moonfestival’! In het Vietnamees heet dit feest overigens Tet Trung Thu, wat je ongetwijfeld niet zo uitspreekt!
De Vietnamese versie van dit festival is als volgt:
Men denkt aan de legende van “Thng Cui”, waarin een speciaal soort vijgenboom door de mensen vereerd werd en de mensen uitdrukkelijk verboden werd om tegen de stam van de boom te plassen (ontheiligen). Tijdens het moonfestival branden mensen lantaarns om de boom de weg naar de aarde weer duidelijk te maken.
Maar ook het verhaal van een maanvrouwtje en een legende over een karper die graag een draak wilde worden doen de ronde.
Mooncakes zien eruit als overheerlijke gevulde koeken, maar één hap van een mooncake is voldoende om nooit meer een gevulde koek aan te raken (denk aan een rauw ei in bladerdeeg).
Bovendien zijn de koeken niet goedkoop (zo’n 3 dollar per stuk), een ware traktatie voor de gemiddelde Vietnamees dus, en voor de westerling een goede reden om ze te laten liggen ;)
Morgen ga ik met Vera (een meisje dat ik via deze site heb leren kennen! Zij reist rond door Vietnam) Cholon weer in. Dit keer neem ik een enorme zak geld mee, want wat is het moeilijk om daar met lege handen vandaan te komen! Je kunt er zakken met frutsels voor in huis kopen voor 3x niks!
Gisteren zijn Vera en ik overigens ergens een hapje wezen eten en daarna nog ergens een toetje gehaald, wat érg gezellig was. Kijk voor haar blog op: www.piep4.waarbenjij.nu!
Mijn kamer wordt ook erg mooi, binnenkort volgen de (klus)foto’s. Later meer dus!
12 September 2008 - 11:34
Patricia:
frutsels voor weinig!! me like!
jammer dat vietnam zover fietsen is :S
mooncakes zien er wel lekker uit (of heb ik gewoon honger?)
leuk dat je het zo leuk heb :D
12 September 2008 - 11:43
Janke:
staat een leuke foto waar je zit te eten Groetjes -
12 September 2008 - 12:05
Inge:
Ze zien er wel lekker uit maar blijkbaar is dat dus heeeeel anders zodra je er een hap van hebt genomen :(
Veel plezier met Vera en tof hoe Papa dingen dan leidt he ;) Xx -
12 September 2008 - 13:51
Nan:
Hai Aletta,
Wat schrijf je leuk! Ik geniet van je verhalen en je foto's. Ik zou zo het vliegtuig willen nemen... Gaat het op je werk ook goed?
Groetjes, Nan. -
12 September 2008 - 15:00
Bets:
hij ziet er wel lekker uit:) wat je opschept EET JE OP!!! wat zeg je joffer betsie???hihihi xxx mij -
12 September 2008 - 15:00
Paulien En Han :
Hoi Aletta. Zo weer even je belevenissen gelezen top hoor al die verhalen.veel shopplezier met vera in cholon en het moet nog wel te tillen zijn al die gekochte spullen.Verder een gezellige dag samen en een Rustig weekend !!!!! groeten van Han en Paulien ven der Linde (ouders van Vera). -
12 September 2008 - 17:39
Nina:
Ze zien er wel erg mooi uit die moon cakes, zoveel detail! Maar zo te zien zijn er in Vietnam dus ook nog van die (Chinese) tekens? Er lijkt toch een tekst op de cakejes te staan. Wat betekent het? Er staat ongetwijfeld Tet Trung Thu op de cakejes! Heel erg veel plezier met Vera, ontzettend leuk dat jullie elkaar zo hebben "leren kennen" en dat jullie elkaar zo opzoeken. Groetjes Nina -
13 September 2008 - 00:00
Mineke:
Ha alet!
Zo eindelijk weer helemaal bijgelezen mn vakantie, verhuizing en een gecrashte computer. Goed om te horen dat je werk zo leuk is! en wat een mooie verhalen weer :D Jammer dat de koeken er alleen van buiten zo mooi uit zien :S Maar die foto met die schorpioen, iewu!! dat die vent dat durft joh!
Ik mail je nog.
xx mien
P.S. heb je mn vakantiekaartje nog ontvangen?? -
13 September 2008 - 00:01
Mineke:
Btw dat plaatje hierboven, zo grappig, die móet Nina getekent hebben!