Nieuw verbod op de weg?
Door: Aletta
Blijf op de hoogte en volg Aletta
03 November 2008 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Vooral als ik dan weer een bericht als het volgende lees (wat overigens behoorlijk lachwekkend is :D ):
Vietnam wil geen motorrijders met kleine borst
(Novum/AP) - De Vietnamese regering overweegt motorrijders met een borstomvang van minder dan 72 centimeter van de weg te weren. Ook zeer kleine of magere mensen beantwoorden niet aan criteria die door het ministerie van gezondheidszorg zijn voorgesteld. De maatregelen, die deze week door Vietnamese media werden gemeld, stuiten op ongeloof in een land waar de meeste mensen nogal tenger zijn.
Functionarissen zeggen dat de stappen worden overwogen om gezondheidsredenen en om ongelukken te voorkomen, maar het is onduidelijk waar het ministerie de criteria precies op baseert. "Het is belachelijk", meent Tran Thi Phuong ( 38 ), een verzekeringsagent uit Hanoi. "De nieuwe voorstellen zijn zeer grappig, maar veel Vietnamezen zouden het slachtoffer kunnen worden van deze grap", zegt Le Quang Minh (31), een makelaar uit Hanoi.
Kranten worden overstroomd met brieven van bezorgde lezers. "Ik ben niet zwaar genoeg, wat moet ik doen?" schrijft Le Thu Huong aan de krant Tuoi Tre. "En hoe zit het met mensen die een te kleine borst hebben? De meesten zijn te arm om een borstimplantatie te kunnen betalen."
De gemiddelde Vietnamese man heeft een lengte van 1,64 meter en weegt 55 kilo. Voor vrouwen is de gemiddelde lengte 1,55 meter en zij wegen gemiddeld 47 kilo.
Statistische gegevens over de borstomvang zijn niet bekend.
Er zijn in Vietnam ongeveer twintig miljoen motorrijders en motoren maken ruim negentig procent van de voertuigen op de weg uit. Vorig jaar vonden er bijna dertienduizend verkeersongelukken plaats, de meeste met motoren.
03 November 2008 - 14:28
Nan:
Ja lachwekkend, die borstomvang, maar echt onvoorstelbaar! Ze kunnen dit toch niet menen?!? Er zijn wel andere mogelijkheden om de gevaren op de weg te verminderen, lijkt me zo. Iets gemerkt van veel regen / overstromingen in Ho Chi Minh-stad? Hier zegt het nieuws dat heel Hanoi is ondergelopen. Maar die twee steden liggen wel ver uit elkaar, zie ik op de kaart.
Groetjes, Nan. -
03 November 2008 - 14:41
Inge:
Bizar zeg...! Te gek voor woorden!
Nou ik geloof er niks van dat ze er nu van alles aan gaan doen om aan te komen. Xx -
03 November 2008 - 14:46
Aletta:
Nee, geen overstrominngen in HCMC! Wel héél veel regen de afgelopen dagen gehad, veel meer dan anders rond deze tijd, zégt men.
Dat zal vast wel te maken hebben met de wateroverlast in het noorden?! -
03 November 2008 - 19:18
Maaike:
Ze moeten toch wat doen om bezig te blijven! Een goede 1 april grap.
05 November 2008 - 10:25
Bets:
najaaaa zeg...hoe komen ze erbij:P stel je voor...mag je eerst motorrijden..vervolgens word je ouder..naarmate je ouder wordt (wanneer je bejaard wordt) krimp je...dus op een gegeven moment mag je niet meer rijden terwijl het eerst wel mocht....bizarrrrrr xxx bets -
05 November 2008 - 10:27
Lidewij:
Hahaha! Wat een goeie grap. Hier in Hoi An ook wel aardig wat regen, maar tot nu toe is vandaag redelijk droog. Morgen avond vliegen we naar HCMC, dus zie je vrijdag! -
05 November 2008 - 13:03
Nina:
Ik begrijp het niet, waarom de borstomvang?
Waarom niet de lengte van je armen of benen? Of het gewicht/de omvang van de motor? Ik snap 'm niet.
Nina -
06 November 2008 - 13:39
Lidewij:
Wat een gekkenhuis zeg, dat Ho CHi Minh! ;P
We zitten in het An An 2 Hotel, 216 De Tham Str, Distr 1. (Just in case... Er zijn wat hotels gewisseld)
Morgen 19.00 in het hotel? Wij zijn de hele dag op stap en waarschijnlijk pas om 16.00 terug.
Tot morgen! :D