Warmte en waaiertjes: tropische temperaturen
Door: Aletta
Blijf op de hoogte en volg Aletta
08 Mei 2010 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Zélfs de Vietnamezen klagen over de hitte en zwaaien driftig met felgekleurde plastic waaiertjes zichzelf en anderen koel. Desondanks loopt de helft van de Vietnamese dames nog altijd met sokken, teenslippers, wollen vestjes, spijkerbroeken en handschoenen door de straten. Dit heeft echter met het schoonheidsideaal ‘witte huid’ te maken.
Overigens is deze blog niet als klaaglied bedoeld, want er zijn een hoop voordelen aan het warme weertje. Zo heb ik al twee jaar geen bevroren voeten gehad (behalve in een van de shoppingmalls hier, waar de aircon Antarcticaanse waarden bereikt) en eet ik volop tropische verse vruchten. Gisteren bracht onze hulp deze vrucht mee, ik heb geen idee wat het is of hoe het heet, maar lekker is het wel. Het smaakt naar lychee. Wie kent het?!
08 Mei 2010 - 10:00
Nan:
Hai Alette,
Telkens als ik je log lees ben ik een beetje jaloers, zelfs als de gevoelstemperatuur 44 graden is!
Die vrucht: ik ken hem wel maar ik ken hem niet. Zo, dat is tenminste duidelijk! Ben benieuwd of je van iemand antwoord krijgt. Heb nog even gegoogled, maar nee, geen antwoord gevonden.
Veel plezier daar weer, in de hitte!
Groetjes, Nan. -
08 Mei 2010 - 10:33
Vera :
Heee, ik lees nog steeds trouw je blog elke keer!! Haha en ik ben ook toch steeds een beetje jaloers! Helemaal als je merkt dat het 5 graden is!!!! en dat in de meivakantie! grrr...
Denk daar maar even aan! Ik ga dit jaar naar thailand dus dan komt die hitte gelukkig vanzelf wel!
Liefs Vera -
Annelies:
Is het geen dragonfruit? -
08 Mei 2010 - 15:01
Nan:
Dragonfruit, je zou het denken, maar de binnenkant van dragonfruit is met hele kleine en heel veel pitjes.
We moeten er toch achter komen, niet?
Ik blijf zoeken.
Groetjes nogmaals, Nan. -
08 Mei 2010 - 17:52
Betsie:
hi ali, nee deze ken ik niet...het lijken wel pruimen :) lekker warm daar...wij verlangen ook naar de zomer..de bomen worden al wel mooi groen! heb net 11 km geskeelerd...en daarna een pizza gegeten..goede volgorde he... haha xx bets -
08 Mei 2010 - 18:28
Inge:
Lekker joh die temperatuur, vraag me af hoe vaak en hoe lang hier de zon nog uberhaupt door komt. Ik ken de vrucht wel, toen ik in Cambodja was, naam weet ik niet meer :0 Xx hug! -
08 Mei 2010 - 21:26
Trouwe Lezer:
het is mangosteen -
19 Mei 2010 - 17:49
Isa:
Ziezo; ook weer bijgelezen en weer wat geleerd. :D
Groetjes uit het frisse (12 Graden) Duitsland. :( -
07 Juni 2010 - 08:16
Kristien:
Hoi Aletta,
het is een mangistan(onze hulp noemde ze roi). Ik vond ze nooit zo lekker maar de rest van het verse fruit mis ik nog steeds en die 44 graden kom maar op! Na 5(!)dagen wat warmer weer houdt het er ineens mee op en hebben we weer regen en 5 graden.bbbbbrrr
Groetjes Kristien -
07 Juni 2010 - 08:17