Kerststal dinsdag...
Door: Aletta
Blijf op de hoogte en volg Aletta
23 December 2009 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Wat er zo bijzonder aan district 8 is? Het ligt in de eerste plaats een heel eind buiten het centrum. Het is een echte suburb, waar vooral Katholieken wonen. Nu hebben Vietnamezen van nature al een voorkeur voor TL buizen en lichtjes, Katholieke Vietnamezen weten dat heel sfeervol (ahum ;) ) te combineren met het traditionele Kerstverhaal.
Het resultaat is een 5 km lange straat vol met kerststallen met plastic sneeuwmannen, Rudolphen, kerstmannen en halo's. Overal waar je kijkt zie je versiering. Heel bizar. Inmiddels is de straat een begrip in de Saigonese Kerstgeschiedenis, want van heinde en verre komen Vietnamezen om er foto’s te maken en te kijken.
Bij buitenlanders is de straat nog niet bekend, want ik heb geen enkele andere buitenlander gezien de hele avond. Toch wel een keer fijn!
Welke kerststal is jullie favoriet?
De mijne toch wel die met Maria met plastic drinkflesje in haar hand.
De eigenaar van deze stal vroeg aan Hong (onze Vietnamese vriendin) wat ‘die buitenlanders’ van zijn stal vonden, zodat hij zijn stal volgend jaar kan verbeteren (hoe proactief!). Hij dacht er namelijk over om de hand van Maria een mechanisme te geven zodat het flesje in en uit de mond van Jezus kon. Hierop vertelde Hong aan de man dat een plastic drinkfles in een kerststal het belachelijkste ooit is, dat ze 2009 jaar geleden gewoon borstvoeding gaven. Of hij dat misschien kon doen!?
Je had het hoofd van de man moeten zien! Hilarisch gewoon. :D
Geniet van de fotootjes!
PS Fijne Kerst allemaal.
22 December 2009 - 18:13
Thanh:
Wist niet eens dat het bestond in district 8 maarja jij woont er natuurlijk nu al twee jaar.
Fijne feestdagen. -
22 December 2009 - 19:56
Betsie:
oh ali pali;) wat een verhalen, prachtig!~die kerststal....hahha die fles.... x bets -
22 December 2009 - 20:36
Benjamin:
Whahaha, vreselijk zeg, al die kitscherige zooi zeg! Hahahaha, en dan al die plastic opblaasdingen d'r in, echt lache! Niet dat ik hier een 'kerstgevoel' heb, maar district 8 gaat wel erg ver op dat op te wekken! Trouwens, voor die '1 van de 3 wijzen' hadden ze net zo goed een foto van mij kunnen gebruiken....(A);)
Ondanks alles toch wel een goeie kerst gewenst! -
22 December 2009 - 21:15
Inge:
HAHA ze weten volgens mij echt niet wat wel en niet in een kerststal thuis hoort. Lachen zeg :D!
Weer leuke foto's!
Heb 'n fijne kerst daar!
Hug!!Xx -
22 December 2009 - 22:27
Ingeborg:
Ow, hahaha, die vietnamezen weten er wat moois van te maken! Jammer dat we het niet in het echt kunnen zien, maar de foto's geven een hele goede impressie! Hier zijn het vooral veel lichtjes bij buurman 1 en een knipperende kerstboom bij buurman 2, leuk voor de baby van 2 maanden ?! Wij houden het bij 1 bescheiden kerstster ;) -
23 December 2009 - 08:26
Linda:
Hoi Aletta,
Wat een geweldig stukje weer en die foto's zijn zo leuk...en dat flesje hihi Bedankt voor je lieve kerstkaart...ook ik was erg stil de laatste tijd, heb 3 operaties gehad en kon niet veel beginnen. Mail me even je adres (lindamouw@wanadoo.nl) dan pakken we de draad weer op. Geniet van de feestdagen
liefs, Linda -
Janke:
met hier 40 centimeter sneeuw bedankt voor je kaart Groetjes -
28 December 2009 - 21:19
Isa:
Zo, ik ben weer bij. ;) Jou blog is echt de leukste die ik ken. ;)
Liefs,
isa