Lovely weekend at the beach - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu Lovely weekend at the beach - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu

Lovely weekend at the beach

Door: Aletta

Blijf op de hoogte en volg Aletta

04 Mei 2009 | Vietnam, Ho Chi Minhstad

Na een dertien uur durende busrit, waarin het gehuil van de baby achter ons en het geclaxonneer van de chauffeur overheerste, kwamen Bo en ik ‘s ochtends om 11 uur lichtelijk gebroken in het druilerige kustplaatsje Nha Trang aan.
Niks zon, zee, strand. De weersverwachting was regen, regen, onweer en meer regen.
Viv, die met een eerdere bus gekomen was, had al een hotel gevonden en zodoende konden we direct inchecken en opgefrist richting de lunch vertrekken.
Om Koninginnedag te vieren (en het feit dat we aan de kust zaten), proostten we met champagne de start van de vakantie af.
Juist op het moment dat we die dag besloten wellicht op Koninginnedag toch liever in Nederland te zijn, gebeurde in Nederland iets onbegrijpelijks, waar wij pas de dag erna van hoorden, via CNN.
Onze monden vielen open van ontzetting. Wie haalt het in zijn hoofd dé feestdag van Nederland te verpesten?
Ik ben erg benieuwd hoe jullie allemaal Koninginnedag “gevierd” hebben dit jaar! Wie kan me er iets over vertellen? En wie kan me iets over de sfeer die nu in Nederland hangt vertellen?

Verder hebben we die dag een massage genomen, de verschrikkelijkste ooit. Het personeel had werkelijk geen idee waar ze mee bezig waren. Na afloop kregen we een papiertje in ons hand gedrukt, waar we moesten aangeven hoe we de massage vonden. Aangezien we de vrouwen niet direct een minderwaardigheidscomplex wilden bezorgen, vulden we de optie “goed” in (andere opties waren “waardeloos”, “heel goed” en “uitmuntend”), waarop we direct moesten invullen hoeveel fooi we wilden geven. Pardon? Fooi? Nu moet je weten dat fooien erg ongebruikelijk zijn in Vietnam en is het al helemaal brutaal om ernaar te vragen.
“Yes, you give tip”, waarop de vrouw me bruut de weg versperde naar de gang.
Zoals je begrijpt hebben we uiteraard geen cent achtergelaten.

“You give tip?” – Mijn ultieme tip is: doe iets aan je klantvriendelijkheid, mensen…

Aan het strand in Vietnam hangen, bleek uiteindelijk toch niet zo’n heel vervelend alternatief. De dag erna hadden we vreselijk geluk met het weer, want het ging pas ’s avonds rond een uur of 22.00 regenen. We hebben heerlijk een dag op het strand gelegen, boek gelezen, gekletst, gegeten, cocktail gedronken; super!

De dag erna regende het weer, en hebben we wederom (hoe vervelend is dat), een massage genomen, ditmaal op een andere locatie, wat echt prima was. Ook geen vervelende vragen achteraf. ;) Verder een enorme bak ijs weggewerkt en beetje rondgeslenterd.

Al met al een paar heerlijke dagen, om even te ontvluchten aan de hectische stad.

De thuiskomst was iets minder aangenaam. Boven mijn computer vond ik een heuse vogelspin. Zo één die je normaal in de dierentuin ziet.
Minstens 15 seconden heb ik als versteend mezelf afgevraagd wat ik in vredesnaam moest doen met het monster in de hoek. Daarna kreeg ik de tegenwoordigheid van geest om mijn camera te pakken en een foto te maken, voordat ik de held zou gaan uithangen. Gelukkig waren mijn huisgenoten Nicklas en Elaine thuis; heldhaftige Nick kwam als redder in nood met twee bussen kakkerlakverdelger aanzetten. Nu blijkt die arme knul nog banger voor spinnen te zijn dan ik, waardoor hij haast een hartverzakking kreeg (met grote ogen, achteruitdeinzend: “Holy shit, that thing is huge!”).
Gelukkig voelde hij zich echter wel geroepen om me te helpen, waardoor we de arme spin met de kakkerlakverdelger te lijf gingen.
Grappig dat zijn bloedeigen broer via Facebook liet weten niet te geloven dat Nicklas zó'n heldhaftige actie durfde te ondernemen.

Uiteindelijk hebben we niet alleen de spin vergiftigd, maar had het niet veel gescheeld of wijzelf hadden ook het loodje gelegd door al die dampen.
Uiteindelijk was het beest niet eens echt dood, maar heeft Nicklas hem met een tijdschrift doodgemept…

Dit slachtveld maak ik liever nooit meer mee. Welkom thuis! :D

• 04 Mei 2009 - 10:34

Nina:

Bah, die spin!!

• 04 Mei 2009 - 11:23

Patricia:

wow een spinnetje! tip voor volgende spin.. leg er iets naast waardoor je het formaat kan inschatten op de foto ;)

• 04 Mei 2009 - 16:07

Tante Marian:

Hoi Aletta,
    Bedankt voor je prachtige kaart uit Laos die we vandaag kregen. Jij hebt weer heel wat avontuurtjes beleeft. Niet bij te houden voor ons. Hoe we Koninginnedag hebben gevierd? Ik was bij mijn moeder in het verzorgingshuis. We keken samen naar de televisie. Net dat mijn moeder wegdommelde zag ik tot mijn grote verbijstering wat er gebeurde. Ongelooflijk, niet te begrijpen. Het zegt iets van de nood van één mens. Schokkend. Straks ga ik kijken naar de herdenking. Alles gaat door, we moeten verder en vertrouwen hebben. Via de televisie hoor je steeds opnieuw wat het met mensen doet. Straks horen we ook meer over je moeder en dat houdt ons ook bezig. Maar we mogen onze hulp van Hem verwachten en dat doen we. Jij sterkte met jou belevenissen en plezier in al het goede op je weg. Doei Groetjes van ons, je tante.

• 04 Mei 2009 - 20:00

Mineke:

Aaaaaaaaaaaaaah gatsie!! He bah daar griezel ik echt van!!

Verder was de feeststemming al gauw verdwenen hier in nederland, aan t eind van de middag waren veel feesten in de grote steden afgelast. Was niet bepaald een gezellige dag. Vandaag, 4 mei, stond ook wel weer in het teken van de aanslag.

groetjes
    xx

• 04 Mei 2009 - 20:11

Inge:

'T strand is iig mooi...!
    Jakkes zeg die mega spin :(
    Nog nachtmerries erover gehad?
    Hopelijk word 't weer daar beter! Haha aso's met die massage + tip :0
    Xx

• 05 Mei 2009 - 11:13

Maaike:

Hoi Aletta,
    Alsnog van harte met je verjaardag. Wij waren een paar dagen in Drenthe. Alle weersoorten gehad maar wel weer lekker om daar te zijn. Nu weer thuis en dus jouw belevingen gelezen. Heerlijk zoals je schrijft, ik geniet op die manier met je mee. Ik merk dat ik nieuwsgierig word naar Vietnam en Laos. Wie weet een bestemming in betere tijden qua gezondheid.
    Het schooljaar schiet al op. Al bijna een jaar lang in het buitenland! Wat wil je gaan doen in de zomervakantie?
    Genietse, dan doe ik dat vanaf de zijlijn.
    Liefs.

• 08 Mei 2009 - 17:09

Anke:

Hai Aletta, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wij waren in Italië de afgelopen 2 weken. Het weer was daar ook wat minder maar toch ook lekker weg. Gelukkig niet van die enorme monsters gezien in onze caravan. Alleen wat mieren die heel standvastig waren. Deze waren al irritant genoeg.
    groetjes

• 12 Mei 2009 - 03:04

Stefanie :

Bah die spin is echt smerig! Hoop niet dat ik die nog een keer aantref in mijn slaapkamer. Nu moeten we dus niet alleen kijken of er kakkerlakken in onze slaapkamer rondlopen, maar ook of er vogelspinnen rondlopen..

• 12 Mei 2009 - 11:47

Aletta:

Ja, en het ergste is dat Kirsten vertelde dat dergelijke spinnen meestal in een 'paartje' ergens zitten... Fijn!