Desinfecterende handgel en dergelijke zaken...
Door: Aletta
Blijf op de hoogte en volg Aletta
29 Augustus 2009 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Laat ik nou een ‘leuk’ souvenir hebben meegenomen uit de sloppenwijk aldaar…
Twee dagen na terugkeer kreeg ik keelpijn, hoge koorts, hoofdpijn en een loopneus. Precies twee dagen voordat ik zou starten met werken. Ons onderwijskundig bestuurslid weigerde me te laten werken, voordat ik getest zou zijn op H1N1, de beruchte Mexicaanse griep…
Gelukkig was de test negatief, maar ik moest desondanks toch vier dagen verplicht thuis blijven én een mondkapje op ;).
Beetje jammer dat ik de eerste dagen dus niet kon werken, had er, na twee maanden vakantie, wel naar uitgekeken om weer te starten.
Na die vier dagen was weer koortsvrij en kon ik zonder problemen starten met werken.
De Vietnamese overheid is overigens doodsbenauwd voor het virus.
De manager van een groot luxe hotel hier is een Nederlander en zit in het bestuur van de Nederlandse School, hij vertelde me bizarre verhalen over reizigers die in een besmet vliegtuig hebben gezeten en zich iedere zes uur moeten melden bij de balie, voor een temperatuurmeeting. Niet op komen dagen is een aantekening in je paspoort, waardoor je bij het verlaten van het land gróte problemen hebt. Leuk verblijf in Vietnam (ahum). Dit is overigens nog maar het topje van de ijsberg.
Zo worden alle kinderen op internationale scholen bij de toegang van de school getemperatuurd. Bij een temperatuur hoger dan 37,5 wordt de toegang tot de school ontzegd.
Het noodscenario is dat er H1N1 geconstateerd wordt en de scholen voor minimaal twee weken dicht gaan. Twee weken vakantie is niet erg, maar iedereen die me een beetje kent weet dat twee weken verplicht thuiszitten een drama voor mij zal zijn, waarschijnlijk word ik gillend gek.
Helaas is het alleen een kwestie van tijd, want in een internationale setting, met mensen die de hele wereld afreizen en op één plek weer samen komen, gaat het vroeg of laat natuurlijk gebeuren…
Eén van de kantoren in The Sailing Tower (het gebouw waar ik woon) is volledig ontruimd i.v.m. met het virus, de gehele flat werd twee dagen terug ontsmet (zie je ineens “ruimtemannetjes” door je gang lopen). Gisteren zijn ze begonnen om iedereen die naar binnen wil te temperaturen en word je overal doodgegooid met de desinfecterende handgel (die naar een goedkope mannenaftershave ruikt… :().
Ik ben benieuwd of Nederland ook aan het doordraaien is!?
Het lijkt nu misschien alsof je geen bewegingsvrijheid meer hebt hier, maar de truc is natuurlijk om je er niet teveel van aan te trekken! :D
Ik ben inmiddels weer helemaal gesetteld in Vietnam, m’n huis is op orde, m’n werk is weer érg leuk (serieus! Ik heb écht een leuke baan!) en bijna al m’n vrienden zijn weer terug. Het dagelijkse leven is weer begonnen! Omdat ik het beloofd had, heb ik net wat foto’s gemaakt van m’n nieuwe huis, om te laten zien.
Verder maakt Vietnam zich op voor een feestdag (geen idee wat er gevierd wordt), komende woensdag 2 september, de beruchte mooncakes vullen de straten: bah! Ik heb woensdag lekker een vrije dag, waarin ik overigens gewoon het voorbereiden van een nieuwe cultuurdag gepland heb…
Ben heel benieuwd hoe het met jullie allemaal gaat! Let me know.
29 Augustus 2009 - 10:28
Mineke:
Hejhej,
Wat een gedoe joh! Lekker als je hele dag zo'n ding in je strot geduwd krijgt. Hier echt totaal nergens last van, volgens mij is t niet eens echt meer in t nieuws die mex. griep..
Nou ja, je hoort het nog wel als de ruimtemannetjes met temperatuurmeters geland zijn in Nederland.
Xx mien -
29 Augustus 2009 - 11:20
Marianne:
hoi
mis nog een foto met mondkapje
29 Augustus 2009 - 11:25
Ingeborg:
Sjongejonge, ze draaien echt door zeg! Wij kregen deze week alleen een folder met informatie door de bus. Voor de rest merken we er nog niet zoveel van. En hé, Nederland heeft genoeg medicijnen ingekocht, dus óns kan niks gebeuren... Onvoorstelbaar dat zoiets met droge ogen gezegd wordt, maar het gebeurd. Dat aan de andere kant van de wereld... Echt apart om te lezen hoeveel impact het bij jou heeft! Wij stoppen nog ff met elkaar ons hoofd in het zand :)
Maar iets positiefs: Je appartement ziet er echt super uit! Gezellig, een echt meidenhuis! En geweldig in het centrum :) Wij genieten nog van de laatse zomerdagen, (snik). Het begint al weer vaker te regenen, maar nu schijnt het zonnetje nog :)
Groetjes! -
29 Augustus 2009 - 13:28
Erica:
Het is gelukkig niet zo heftig als bij jou maar ook hier maatregelen op school.
We geven geen handen meer (dat is echt heeeeeel raar in montessoriland!) en we wassen regelmatig de handen.
Naar mijn idee helpt het niet, als het komt dan komt het, maar goed dit is het minste wat we kunnen doen.
Ooh ik vergeet nog de dozen tissues die meegenomen gaan worden!
Groetjes!! -
29 Augustus 2009 - 14:26
Janke:
Wat een schitterende flat jammer dat je zo ver weg zit anders kwam ik een kopje thee bij je drinken .ik ben blij dat je het weer naar je zin heb en hersteld bent Groetjes -
29 Augustus 2009 - 17:28
Zip:
Wow, wat ziet je toko er mooi uit zeg!!!
:D
Kus! -
29 Augustus 2009 - 19:21
Nan:
Inmiddels zijn hier (zelfs 60-jarige) huisartsen die ipv een hand, een 'box' geven in het kader van de mexicaanse griep!
groetjes, Nan. -
30 Augustus 2009 - 08:51
Inge:
Wow wat een huis joh...!!
Die keuken is echt JOUW keuken of moet je die nog delen? Hier valt het wel mee met 't gedoe over de Mex.griep, 1 vrouw in de thuiszorg deed dan alle deurknoppen iedere x ontsmetten (zeker omdat ik er was:P) maar die figuren heb je overal. Xx Liefs! -
30 Augustus 2009 - 10:18
Irene:
Hoi Aletta,
Het ziet er echt gezellig uit joh, bij jou!
Veel plezier daar bij alles wat je doet! Groetjes! -
30 Augustus 2009 - 11:10
Maaike:
Hoi Aletta,
Wat een gekkenhuis daar bij jou. Volgens mijn Prof vanuit het LUMC is het echt een media hype en is het net als andere griepsoorten. Ik heb wel een recept uit voorzorg meegekregen en heb nu HET middel in huis.
Veder merk ik er op dit moment niks meer van dan dat mensen bij iedere kuch denken; ooh jij hebt het!! (nee hoor)
Wat woon je weer gaaf!! Wat een super tijd beleef jij daar.
Ik geniet weer mee op afstand.
Liefs -
30 Augustus 2009 - 14:35
Thanh:
Wat een ophef zeg over de Mexicaanse griep. Hier is het nog niet zo erg maar zal wel komen als het herfst begint te worden.
Ben alweer twee maanden aan her werk maar als ik jou verhalen lees verlang ik wel weer naar Vietnam. Ben echter wel blij met het weer hier want het zal wel bloody hot zijn daar. -
31 Augustus 2009 - 07:29
Nina:
Mooi,je huis.
Hier is er een soort run op de desinfecterende handgel...Ik kan het nergens meer vinden! -
31 Augustus 2009 - 08:15
Ben:
Zozo, verwende expat! Je heb nog een mooier huis als dat je in NL ooit heb gehad :O. Op die manier kan ik het ook wel een aantal jaartjes volhouden ;).
Hier is volgens mij totaal geen sprake van dat H1N1, al is het alleen al omdat ik niet zou weten waar ze het over hebben op TV ;). Het zou me ook niets verbazen als die desinfecterende middelen schadelijker zijn als het virus zelf...
Succes! -
31 Augustus 2009 - 12:37
Betsie:
hi ali,
sjonge zeg, ze draaien wel echt door hoor! maarrrr je hebt een mooi huisje!! geniet er lekker van...nouja huisje..huis laat ikmaar zeggen! het ziet er groot en mooi uit! en wat een PRACHT uitzicht op de kathedraal, ontzettend mooi! x bets -
01 September 2009 - 07:01
Tirza:
Hoi Alet,
Ziet er goed uit, je huisie! Hier in NL valt het wel mee met de Mexicaanse griep. Zoals je weet Nederlanders blijven nuchter he?!
groetjes Tirza -
01 September 2009 - 08:12
Leonie :
hoi aletta :0) wat een mooie flat heb je zeg en supermooie bank zit/lig ie ook lekker???
met mij gaat het heel goed! ik heb nog steeds soort vlinders in me buik van de internationale postcrossing meeting.Helsinki was geweldig!!
:-)
lieve groetjes xxx leonie -
28 December 2009 - 21:08
Isa:
Ik zit eindelijk weer mee te lezen (28.12.09) en zie dus vandaag pas je nieuwe woonst! Wow, als ik aan de kakerlakken van het begin denk is dit toch 1000 % beter. ;)
Liefs,
Isa uit Duitsland