Cultuurfeestje - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu Cultuurfeestje - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu

Cultuurfeestje

Door: Aletta

Blijf op de hoogte en volg Aletta

10 Oktober 2008 | Vietnam, Ho Chi Minhstad

Eén van de international scholen hier in de stad vierde gisteren de jaarlijkse ‘celebration of cultures’. Tijdens deze dag geven de grootste landen een ‘visitekaartje’ van hun land af. Dit jaar deden er 19 landen mee, wat neerkwam op zo’n 380 kinderen die op het podium stonden.

Nederland deed ook mee en Lydia had een dansje ingestudeerd met de kinderen (die ik allemaal Nederlandse les geef natuurlijk). De ouders hadden mij gisteren ook uitgenodigd om backstage te helpen bij het op- en afgaan en om het gebeuren mee te maken natuurlijk!

Ik had geen idee wat ik kon verwachten van zo’n show, maar het was geweldig!
Duitsland vertelde bijvoorbeeld de legende van de prinses Lorelei, Denemarken liet hun voetbalhelden zien, Korea had een trommelvoorstelling (waanzinnig om 25 kinderen te zien trommelen!) en Indonesië liet hun klederdracht zien.
Vietnam had echter het optreden der optredens! Als afsluitend land hadden zij een spectaculaire dans ingestudeerd met een hele groep tieners.

Hieronder vind je een korte foto-impressie.

Nu heb ik twee weken vakantie, zondagavond vlieg ik naar Kuala Lumpur, waar ik één week zal blijven en vervolgens naar Borneo zal vliegen, waar ik ook één week zal blijven.
Vanuit Maleisië meer nieuws!

• 10 Oktober 2008 - 13:57

Janke:

schitterend een hel goed vakantie Groetjes

• 10 Oktober 2008 - 13:58

Janke:

goede

• 10 Oktober 2008 - 14:44

Leonie:

ik wens je een hele fijne welverdiende vakantie genietse!

groetjes Leonie

• 10 Oktober 2008 - 16:24

Mineke:

Heel leuk om te zien lijkt me. Bangladesh ziet er prachtig uit.
    Fijne vakantie!! En niet vergeten je weblog bij te houden ;-)

xx

• 10 Oktober 2008 - 18:03

Oom Wim Pieters:

aletta goeie reis en heel veel plezier tot ziens

• 10 Oktober 2008 - 18:44

Han En Paulien :

Hoi Alletta. Wat een mooie foto s en zo leuk met al die kleuren en kinderen.We blijven via jouw steeds op de hoogte hoe mooi Vietnam is super hoor. We wensen je een fijne vakantie toe met vele mooie plaatjes zodat wij weer kunnen genieten van al dat moois bedankt alvast.gr. ouders van Vera.

• 11 Oktober 2008 - 10:00

Nina:

Hartstikke leuk om zo'n dag mee te maken!
    Veel plezier vanaf morgenavond in Maleisië.

• 11 Oktober 2008 - 11:59

Bets:

leuk zeg!! vast echt wel heel mooi al die verschillende dansen en culturen!! heel veel plezier op je vakantie en tot horens/mails! xx bets

• 12 Oktober 2008 - 18:05

Marja.:

Wat leuk om mee te maken en te zien!
    Ik wens je een heerlijke vakantie toe en ben weer erg benieuwd naar je wederwaardigheden.