Azië en neonlicht: slechte combinatie - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu Azië en neonlicht: slechte combinatie - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Aletta Hekman - WaarBenJij.nu

Azië en neonlicht: slechte combinatie

Door: Aletta

Blijf op de hoogte en volg Aletta

14 April 2010 | Vietnam, Ho Chi Minhstad

Iedereen heeft een idee bij een Aziatische miljoenenstad: er wordt veel geclaxonneerd, veel viezigheid, neonverlichting en eetstalletjes op straat, waar de smaakpolitie zijn handen vol aan zou hebben.
Zo ook de Vietnamese variant Ho Chi Minh City, dat zal niemand verbazen waarschijnlijk.

Zo gemakkelijk als ik ben ( :P ), vind ik veel dingen prima.
Zomaar een korte greep uit de dingen die ik afgelopen dagen tegenkwam: Vietnamezen die gekookte eendeneieren met embryo oppeuzelen, zweten bij 40 graden Celsius, zes personen op 1 motorbike en 1 uur wachten bij een airline office (terwijl er zes dames zitten te chatten/niksen en weigeren me te helpen, omdat het hun taak niet is… zucht).
Maar het allerirritantste is toch wel het nieuwe fel verlichte neonreclamebord vlak naast mijn slaapkamerraam, ik gok er op dat dit bord zeven kilometer verderop nog te zien is.
Vanaf nu slaap ik dus in een blauwe waas… (volgens Alex goed tegen drugsgebruikers, maar die hebben we hier in huis weinig, haha!)

Slaap lekker...

• 14 April 2010 - 16:18

Janke:

leuk weer een berichtje te lezen Groeten van hier

• 14 April 2010 - 20:08

Nina:

Compleet verduisterende gordijnen ophangen!

• 15 April 2010 - 06:03

Inge:

Heb jij weer... :0
    Gooi er gewoon een doek over heen :D
    Of inderdaad zoals Nina zegt verduisterende gordijnen en misschien zelfs nog een rolluik erbij zodat er niks door heen komt!
    Xx

• 15 April 2010 - 07:41

Ingeborg:

hmmm, dat verhaal over het 'airplaine office' klinkt wel heel erg bekend ;). Toch wel weer bizar dat je nu een blauw verlicht huis hebt... Misschien moeten we dat fenomeen ook maar eens bekijken? ;)

• 15 April 2010 - 14:44

Aletta Hekman:

Hahaha Ingeborg, ik had inderdaad last van een deja vu...

• 17 April 2010 - 10:38

Mineke:

Oef...heftig zo'n gigantisch reclamebord voor je raam. Daar wordt je idd vrolijk van ja :S

• 18 April 2010 - 08:31

Aletta De Bruin:

Hai lieve nicht,

Ik heb al een tijdje niets laten horen.
    En zit net alle berichten bij te lezen.
    Wat heb je veel mee gemaakt en vooral die overval lijkt me wel een hele impact op je leventje geweest te zijn.

En wat las ik nog meer voor groot nieuws!
    Verkering?????
    Ik hoop dat je er binnenkort iets meer over verteld, want ook ik ben nieuwsgierig.

Nu, hier bij ons gaat het goed, Willem Jan en ik zijn druk bezig om onze reis naar Zuid Afrika voor te bereiden.
    Gisteren hebben met anderen van onze groep op een braderie gestaan en hebben daar onze ansichtkaarten verkocht en boeken en cd's. De opbrengst is voor het project. We hebben 800,- euro opgehaald.
    Leuk hé?

Nu ik hoop snel eens wat meer te horen van je liefde in je leven en je toekomst.

Liefs je nicht Aletta

• 21 April 2010 - 16:07

Betsie:

en hier MOET ik toch ook nog even wat bij zetten....eieren inclusief embryo opeten????AHHH JAKKES!! ik begin spontaan de kokhalzen.....